Istraživanje kvalitete sna

Za kvalitetan i zdrav san potreban je odgovarajući krevet.

Zato smo, ovog ljeta, u Vitapuru proveli istraživanje o utjecaju Hitex madraca na kvalitetu sna. Istraživanje je obuhvatilo 985 ispitanika, od kojih je 26 podnositelja zahtjeva imalo priliku isprobati Hitexov madrac..

Istraživanje je podijeljeno na 2 dijela

Cijelo istraživanje kvalitete sna je podijeljeno na 2 dijela. Prvi je dio istraživanja se provelo putem ankete koju je ispunilo 985 ispitanika. Drugi dio istraživanja je bilo testiranje, gdje je između 985 prijavljenih ispitanika 26 dobilo priliku da se isproba madrac Hitex.

1. dio istraživanja: anketa o kvaliteti sna

U provedenom istraživanju, pitali smo ispitanike ključna pitanja o navikama spavanja, madracu, mogućim problemima sa spavanjem.

 

Ključni rezultati o spavanju ispitanika:

Dio 2 studije: testiranje Hitex madraca

Svrha testa bila je odrediti kako madraci Hitex utječu na kvalitetu sna i pokazati njihov utjecaj na prosječnu brzinu otkucaja srca tijekom spavanja.

Ispitanici su mjerili svoj san na postojećem madracu u periodu od tjedan dana, a zatim dva tjedna na novom madracu Hitex. Proveli su više od 2875 sati na novom madracu Hitex. U testiranju, ispitanici nisu dobili bilo koji Hitexov madrac, već madrac prilagođen njihovim navikama spavanja.

Cijelo istraživanje je provedeno s priznatim fizioterapeutom Matejem Čebokljem.

 

 

Ključni rezultati testiranja:

Mišljenje fizioterapeuta o tome što utječe na san

Matej Čebokelj vjeruje da mnogi vanjski čimbenici utječu na naš san. Jedan od njih može biti i madrac. Ako je krevet neudoban, spavat ćemo nemirno. Ako smo nemirni, brzina otkucaja srca je veća. Općenito, kvalitetan san je važan za regeneraciju svih tjelesnih funkcija i organa, osobito srca. Niska brzina otkucaja srca noću je vrlo važna, jer srce je mišić koji treba odmoriti. Uz kvalitetan san, to smo omogućili.

Istraživanje Mateja Čeboklja o kvaliteti sna na Hitex madracima

Jedina nova promjena koju su ispitanici isprobali je novi Hitex madrac. Na novim madracima se ispitanicima smanjilo više od pola brzine otkucaja srca. To potvrđuje da odgovarajući madrac ima pozitivan učinak na kvalitetu sna i samog tijela.

"Istraživanjem i testiranjem potvrdili smo da je odgovarajući i visokokvalitetni madrac Hitex jedan od ključnih čimbenika za nižu brzinu otkucaja srca i, naravno, bolji i mirniji san."

Matej Čebokelj

Tko je Matej Čebokelj?


Matej Čebokelj  je diplomirani fizioterapeut i radi u okviru centra za fizioterapiju Fizio-Fit u Celju.

On je i privatni fizioterapeut sa zvanjem Cyriax terapeuta, što znači da njegov rad pokriva i zahtjeva duboko znanje o anatomiji, fiziologiji, patofiziologiji mišića, zglobova i tkiva. Svojim iskustvom i znanjem pokriva mnoga područja kao što su zdrava kronična i akutna stanja, specijalist je za ortopedsku traumatologiju, a radi i s vrhunskim sportašima.

Spavaj bolje

 

Vitapur d.o.o.

Radnička cesta 39

10000 Zagreb

 

www.vitapur.hr

info(@)vitapur.hr

01 63 96 612

Opći uvjeti

Madraci Hitex. DOKAZANO bolje spavanje.

Naša misija je da vas zdrave i vitalne pratimo kroz sve životne periode, od rođenja do kasne starosti.

Odgovornim pristupom vašem zdravlju, pažljivo biramo prirodne materijale i kreiramo tehnološki usavršene madrace već više od 25 godina. Najviše pažnje posvećujemo upravo vama, našim kupcima i vašim potrebama i željama. Osluškujemo svaku vašu želju i potrebu i pronalazimo način, kako da istu u potpunosti ispunimo.

S vrhunskim madracima Hitex osigurajte si potpuni odmor i miran san. Na madracima Hitex čak 85% ispitanika DOKAZANO bolje spava.

 

Ispitivanje spavanja

Za kvalitetan i zdrav san, odgovarajući madrac je od ključne važnosti.

Ovo ljeto proveli smo ispitivanje kako madrac Hitex utječe na kvalitetu spavanja. U istraživanju je sudjelovalo 985 ispitanika, od kojih je 26 dobilo priliku testirati Hitex madrace. Na rezultate ispitivanja.

Izmjereno satovima: